Jag heter Christina Berglund, är född i Gällivare men uppvuxen i Luleå.

Numera är jag pensionär och lever mitt fria och underbara liv tillsammans med min man och våra två hundar, i en by utanför Örnsköldsvik.


Jag har flera intressen och är engagerad i många projekt som gör - att trots att jag är pensionär - räcker dagarna inte till ibland...

Ett av mina största intressen är släktforskning. Just nu håller jag på med att skriva en bok om alla mina anfäder som verkat som präster och predikanter i Norrbottens lappmarker, från 1600-talet till början av 1900-talet. Detta är ett projekt som jag kallar för "mitt största livsprojekt", och som jag hoppas blir färdigt innan jag lämnar detta jordeliv för att byta skepnad och kliva in i nästa livsprojekt i det vi kallar för "andra sidan". Ett av de övriga stora intresserna jag har, det är att skapa "Fotokonst" i det fantastiska dataprogrammet "Photoshop", delar av mina skapeler som jag gjort under 15-års tid visar jag här på min hemsida under: Fotokonst och Kloka ord.


Trädgårdsarbete, odling och skapande av min trädgård är också ett stort intresse, vilket jag ägnar mycket tid åt under sommaren. 


Med åren har jag alltmer funnit att min största glädje och frid finns i tystnaden och i naturen. Att få tillbringa stunder tillsmmans med man och hundar på skogspromenader, är ett viktigt livelexir som jag - trots handikapp - försöker utöva så ofta jag kan.

 

Mitt motto i livet är: 

"Himmelriket på jorden är ett val jag måste göra, inte en plats jag måste finna...

Min förhoppning är att jag med denna hemsida skall sprida glädje och kärlek, samt dela med mig av både livsvisdom om släktforskning till dem som kanske finner sina egna släktingar i min forskning och kanske några kloka ord på vägen.


Christina Berglund januari 2020.

Min farmors far: Paava Andersson-Viltok
Kloka ord! Egen skapad bild.
Delar av min egen trädgård
Promenad med hundarna
Egen skapad bild: Himmelriket på jorden...

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera